Τα Windows 11 έκδοση 24H2 είναι η επόμενη ενημέρωση χαρακτηριστικών του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Η ενημέρωση αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024, πιθανότατα τον Οκτώβριο. Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει βελτιώσεις στην απόδοση, την ασφάλεια, την συμβατότητα και την εμπειρία χρήστη των Windows 11.

Μια σημαντική αλλαγή που θα φέρει η ενημέρωση 24H2 είναι οι αυστηρότερες απαιτήσεις συστήματος όπως η απαίτηση της εντολής POPCNT από τον επεξεργαστή για να εκκινήσει το λειτουργικό σύστημα.

Τι είναι το POPCNT

Το POPCNT είναι μια εντολή που μετράει τον αριθμό των 1 bits σε μια δυαδική αναπαράσταση ενός αριθμού. Για παράδειγμα, POPCNT(00100110) είναι 3 και POPCNT(01100000) είναι 21. Το POPCNT είναι μέρος του συνόλου εντολών SSE 4.2, το οποίο υποστηρίζεται από τους περισσότερους σύγχρονους επεξεργαστές. Το POPCNT μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες εφαρμογές, όπως κρυπτογράφηση, διόρθωση σφαλμάτων και νευρωνικά δίκτυα, που υπάρχουν σε σύγχρονους επεξεργαστές Intel και AMD.

Υπάρχει τρόπος να παρακάμψεις τις απαιτήσεις συστήματος των Windows 11

H εγκατάσταση Windows 11 χωρίς τις απαιτήσεις της Microsoft στην μέχρι τώρα έκδοση 23H2 είναι εφικτή με διάφορα εργαλεία όπως έχουμε ξανά αναφερθεί στο άρθρο μας με το Rufus που μπορείτε να δημιουργήσετε ένα bootable ISO των Windows 11 και να παρακάμψετε εύκολα το TPM 2.0, την ελάχιστη μνήμη RAM, ακομα και την απαραίτητη σύνδεση στο Internet και λογαριασμό Microsoft για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης

Δυστυχώς, αν ο επεξεργαστής σας δεν υποστηρίζει το POPCNT, τότε δεν θα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 11 ενημέρωση 24H2, ούτε να παρακάμψετε αυτή την απαίτηση με κάποιο τρόπο.
Θα πρέπει να παραμείνετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows 11 ή να αναβαθμίσετε τον επεξεργαστή σας ή να αγοράσετε έναν νέο υπολογιστή που να πληροί τις απαιτήσεις συστήματος.

Αυτές είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις για να εγκαταστήσεις τα Windows 11 σε έναν υπολογιστή

  • Επεξεργαστής: 1 gigahertz (GHz) ή ταχύτερος με 2 ή περισσότερους πυρήνες σε συμβατό επεξεργαστή 64-bit ή νέο σύστημα μικροκυκλώματος (SoC).
  • Μνήμη RAM: 4 gigabyte (GB).
  • Χώρος αποθήκευσης: 64 GB ή συσκευή αποθήκευσης μεγαλύτερης χωρητικότητας.
  • Υλικολογισμικό του συστήματος: UEFI, με δυνατότητα Ασφαλούς εκκίνησης.
  • TPM: Μονάδα αξιόπιστης πλατφόρμας (TPM) έκδοση 2.0.
  • Κάρτα γραφικών: Συμβατότητα με DirectX 12 ή μεταγενέστερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 2.0.
  • Οθόνη: Οθόνη υψηλής ευκρίνειας (720p) με διαγώνιο μεγαλύτερη από 9”, 8 bit ανά χρωματικό κανάλι.
  • Σύνδεση στο Internet και λογαριασμός Microsoft: Τα Windows 11 Pro για προσωπική χρήση και τα Windows 11 Home απαιτούν συνδεσιμότητα στο internet και λογαριασμό Microsoft κατά την αρχική ρύθμιση συσκευής.

Σύμφωνα με την Microsoft, οι επεξεργαστές που υποστηρίζονται επίσημα από τα Windows 11 είναι οι εξής

  • Οι επεξεργαστές Intel Core i3/i5/i7/i9 8ης γενιάς ή νεότεροι, όπως οι Coffee Lake, Comet Lake, Ice Lake, Rocket Lake και Tiger Lake.
  • Οι επεξεργαστές AMD Ryzen 2000-series ή νεότεροι, όπως οι Zen, Zen+, Zen 2 και Zen 3.
  • Οι επεξεργαστές AMD EPYC 2ης γενιάς ή νεότεροι, όπως οι Rome και Milan.

Αν δεν είσαι σίγουρος ότι ο υπολογιστής σου είναι συμβατός με τα Windows 11 24H2, μπορείς να επικοινωνήσεις με τον Κατασκευαστή (OEM) ή, αν η συσκευή σου διαθέτει ήδη Windows 10 μπορείτε να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ελέγχου εύρυθμης λειτουργίας του υπολογιστή.

Από Jimcrow

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *