Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να παρακάμψετε τις απαιτήσεις των Windows 11, αλλά το Rufus είναι μία από τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές.

Τα Windows 11 εξακολουθούν να έχουν την ελάχιστη απαίτηση TPM 2.0 και Secure Boot για να τρέξει σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Μετά την κυκλοφορία, οι enthusiasts ανακάλυψαν γρήγορα ένα registry hack για να παρακάμψουν και τις δύο αυτές απαιτήσεις και να εγκαταστήσουν το λειτουργικό σύστημα χωρίς καμία δυσκολία.

Υπάρχουν ακόμη και τροποποιημένα αρχεία ISO των Windows 11 διαθέσιμα, τα οποία παρακάμπτουν και τις δύο απαιτήσεις πριν από την εγκατάσταση. Ωστόσο, ο Rufus έχει καλύτερη λύση. Μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε ένα μέσο εγκατάστασης των Windows, παρακάμπτοντας αυτές τις απαιτήσεις και προσθέτοντας περισσότερες τροποποιήσεις.

Γιατί να επιλέξεις το Rufus;

Στην έκδοση Rufus 3.2 και πάνω, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τροποποιημένο μέσο εκκίνησης των Windows 11. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να αφαιρέσει τις απαιτήσεις 4 GB RAM, TPM 2.0 και Secure Boot, ενώ δημιουργεί το bootable USB drive.

Εκτός από αυτό, μπορεί επίσης να καταργήσει την εξοργιστική απαίτηση να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Microsoft πριν ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας Windows 11. Αυτές οι δύο απαιτήσεις αποτρέπουν πολλούς χρήστες από το να δοκιμάσουν τα Windows 11, αλλά ο Rufus μπορεί πλέον να παρακάμψει και τα δύο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαμορφώσετε το Rufus για να δημιουργήσει μια μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης.

Εκτός από αυτές τις δύο τροποποιήσεις, το Rufus μπορεί επίσης να επιταχύνει τη διαδικασία εγκατάστασης αποφεύγοντας τις σελίδες εγκατάστασης για tracking, απενεργοποιώντας την κρυπτογράφηση BitLocker και ρυθμίζοντας τις ίδιες επιλογές γλώσσας και περιοχής (language and region options) με τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε το bootable USB drive. Έτσι, μπορείτε να προετοιμάσετε ένα Windows 11 bootable drive που χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί σε ένα νέο σύστημα.

Πώς να δημιουργήσετε ένα Bootable USB Drive με δυνατότητα εκκίνησης που παρακάμπτει τις απαιτήσεις των Windows 11 χρησιμοποιώντας το Rufus

Αρχικά, πρέπει να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Rufus. Είναι διαθέσιμο στο Microsoft Store, στο GitHub και έχει ακόμη και έναν επίσημο ιστότοπο όπου δημοσιεύουν τις λεπτομέρειες για νέες και επερχόμενες εκδόσεις. Σας προτείνουμε να κατεβάσετε τη Portable έκδοση του Rufus για να αποφύγετε εντελώς τη διαδικασία εγκατάστασης. Θα χρειαστείτε επίσης την πιο πρόσφατη έκδοση του αρχείου εικόνας ISO των Windows 11. Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft και κατεβάστε το αρχείο ISO από εκεί.

Rufus

Επιλέξτε την Portable έκδοση

ISO των Windows 11

Χρησιμοποιήστε το παραπάνω link για εισέλθετε στην σελιδα. Μεταβείτε λίγο ποιο χαμηλά στην σελίδα και εντοπίστε την Λήψη ειδώλου δίσκου των Windows 11 (ISO)

Επιλέξτε την γλώσσα που επιθυμήτε

Κατεβάστε το αρχείο ISO

Αφού κάνετε και τις δύο λήψεις, την Potable έκδοσης του Rufus και το ISO αρχείο των Windows 11, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

  • Μεταβείτε στο φάκελο λήψεις και κάντε διπλό κλικ στο Rufus για να εκτελέσετε το εργαλείο.
  • Τοποθετήστε μια μονάδα USB στο σύστημά σας. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα USB έχει χωρητικότητα 8 GB ή μεγαλύτερη. Το Rufus θα αναγνωρίσει αυτόματα τη μονάδα USB.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί ΕΠΙΛΕΞΤΕ στην ενότητα Τύπος εκκίνησης. Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας για το αρχείο ISO και επιλέξτε το.
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιθυμητό λειτουργικό σύστημα. Επιλέξτε MBR εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μονάδα USB σε σύστημα με BIOS ή UEFI. Αφήστε ανέγγιχτο το σύστημα Σχέδιο κατανομής, εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης σε ένα σύστημα UEFI.
  • Πλοηγηθείτε στο κάτω μέρος του παραθύρου του Rufus και κάντε κλικ στο κουμπί ΕΚΚΙΝΗΣΗ.
  • Θα ανοίξει ένα πλαίσιο Εμπειρία χρήστη των Windows. Εδώ, μπορείτε να εφαρμόσετε όλες τις προσαρμογές που θέλετε στη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης των Windows 11. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου μπροστά από την επιλογή Κατάργηση απαίτησης για 4 GB+ RAM, Ασφαλής εκκίνηση και TPM 2.0.
  • Ομοίως, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Κατάργηση απαίτησης για έναν ηλεκτρονικό λογαριασμό Microsoft και το πλαίσιο ελέγχου Απενεργοποίηση συλλογής δεδομένων (Παράλειψη ερωτήσεων απορρήτου).
  • Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ. Το Rufus θα δημιουργήσει μια προειδοποίηση σχετικά με τη διαγραφή όλων των δεδομένων στη μονάδα USB.
  • Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK και περιμένετε μέχρι ο Rufus να δημιουργήσει τη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης των Windows 11. Αφαιρέστε τη μονάδα δίσκου αφού εμφανιστεί το μήνυμα “Έτοιμο”.

Από Jimcrow

2 σχόλια στο “Πώς να χρησιμοποιήσετε το Rufus για να παρακάμψετε τις απαιτήσεις TPM και Secure Boot στα Windows 11”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *