Υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις στη συνεργασία μεταξύ της Microsoft και της AMD. Πρόσφατα, η AMD είδε μια αύξηση 9% στην αξία της μετοχής της μετά από ανακοίνωση συνεργασίας με τη Microsoft για την ανάπτυξη ενός τσιπ AI με την κωδική ονομασία Athena.
Αυτό το τσιπ θα μπορούσε να επιτρέψει πιο προηγμένες εφαρμογές AI και να βελτιώσει την απόδοση σε μια ποικιλία σεναρίων, από την επεξεργασία δεδομένων μέχρι την ανάλυση εικόνων και την αυτόματη λήψη αποφάσεων.

Επιπλέον, η AMD παρουσίασε τη νέα σειρά Ryzen 8040, η οποία θα υποστηρίζει τα Windows επόμενης γενιάς, με την προσδοκία ότι θα βελτιώσει την απόδοση των εφαρμογών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η σειρά Ryzen 8050, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, θα περιλαμβάνει τους πιο ισχυρούς NPU XDNA 2 και θα προσφέρει έως και τρεις φορές μεγαλύτερη απόδοση σε σύγκριση με το XDNA .

Η Microsoft και η AMD αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω την είδηση, αλλά η ανάγκη για τσιπ που μπορούν να χειριστούν τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται να είναι πιο κρίσιμη από ποτέ, ειδικά για τη Microsoft, η οποία παρέχει τους υπολογιστικούς πόρους για το viral chatbot ChatGPT. Αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική καθώς η Microsoft επιδιώκει να ενσωματώσει πιο ισχυρά χαρακτηριστικά AI στα προϊόντα της.

Είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να παρακολουθούμε καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται.

Από Jimcrow

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *