iPhone 16 AI

Κάθε χρόνο από την στιγμή που στα ράφια των καταστημάτων έχει ανέβει το νέο iPhone, ξεκινάει μια έντονη φημολογία για το επόμενο iPhone.Στην αρχή ξεκινάει με χαρακτηριστικά που λείπουν από το τρέχoν iPhone ,όσο περνάει ο καιρός οι φήμες από διάφορες έμπιστες πηγές αυξάνονται και κάποιε διαψεύδονται.Αν και το Φθινόπωρο είναι ακόμα μακριά , και μέχρι τότε πολλά αλλάζουν, συγκεντρώσαμε για εσάς ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.

Διαθεσιμότητα 

Η Apple συνηθίζει να κάνει παρουσιάσεις κάθε 2η Τρίτη του Σεπτεμβρίου (φέτος πέφτει 10 Σεπτέμβρη) και οι παραγγελίες θα ανοίξουν την Παρασκευή (φέτος 13 Σεπτέμβρη).Οι χρόνοι παράδοσης εξαρτώνται αν θα  είμαστε στο 1ο κύμα και αν δεν υπάρχει πρόβλημα στην αλυσίδα διανομής.

Χρώματα 

Στο νέο iPhone περιμένουμε την ίδια χρωματική παλέτα με το αδερφάκι του iPhone 15 όσο για το χαρακτηριστικό χρώμα της κάθε σειράς δεν έχουμε κάποια πληροφορία ακόμα( Στην σειρά pro κάθε χρόνο παρουσιάζεται  ενα νέο χαρακτηριστικό χρώμα,  στην 12pro  είχαμε την pacific  blue ,στην 13pro είχαμε την Alpine Green, στην 14pro την Deep Purple και στην 15pro το Natural Titanium) η μόνη αλλαγη που εχει ακουστεί μέχρι τώρα στην σειρά pro ότι θα αλλάξει το gold με το desert yellow και το space gray με το cement gray.

Εμφάνιση 

Εξωτερικά το νέο iPhone θα μοιάζει με τα αδερφάκια του, με μια προσθήκη ενός επιπλέον κουμπιού από την μεριά του power ώστε να βοηθάει στην λήψη της φωτογραφίας όταν το iPhone είναι σε landscape mode (οριζόντια ) . Σύμφωνα πάντα με τις μεχρι τώρα διαρροές , θα είναι ευαίσθητο στην αφή και στην πίεση οπότε θα μπορούμε να ρυθμίζουμε το zoom και εστίαση με την κύλιση και την πίεση.

Στο μέγεθος δεν περιμένουμε αλλαγές στην βασική σειρά, αντίθετα στην pro έχει αναφερθεί αύξηση στην διαγώνιο οπότε για το 16pro αναμένουμε οθόνη 6,27 ίντσες από τις 6.12 που είχαμε γνωρίσει στα αδερφάκια του pro ,αντίστοιχα στα 16 pro max θα συναντήσουμε 6,86 ίντσες απο 6,69.Μια αύξηση 0,2 λόγω αύξησης μπαταρίας και διάταξη καμερών.

Στην οθόνη περιμένουμε αλλαγές ίσως μικρότερο dynamic island ,εδω να αναφέρουμε ότι εχει αναφερθεί ότι στα pro μοντελα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε πιο μιρκή εγκοπή κάμερας μιας και η Apple δουλευει και βρήκε τρόπο να βάλει τους αισθητήρες face id κάτω απο την οθόνη. Το always on θα μείνει μόνο στην σειρά pro.

Χαρακτηριστικά 

Τα νέα iPhone 16 πιθανόν θα φέρουν μια εκδοχή του επεξεργαστή Α17pro που συναντήσαμε στα 15pro με φήμες να μετονομάζεται σε Α18 και αντίστοιχα τα 16pro με τον νέο Α18pro πιο μεγάλο επεξεργαστή και με περισσότερο χώρο αφιερωμένο στην Neural Engine και στην edge AI δηλαδή λειτουργίες ΑΙ στην συσκευή και όχι στο cloud.

Αναμένουμε αύξηση της μνήμης ram για την pro στα 8GB έναντι των 6GB και αλλαγή WIFI  πλέον σε WIFI 7 έναντι WIFI 6E.

Αύξηση στην χωρητικότητα μπαταρίας φαίνεται να προχωράει επίσης.

Αναμένουμε υποστήριξη χωρικών φωτογραφιών και βίντεο για τα pro μοντέλα ώστε να προβάλονται στο Apple Vision.

Στα 15pro έχουμε μόνο  χωρικό βίντεο οπότε είναι λογικό να πάει ενα βήμα παραπάνω.

Μέχρι τον Σεπτέμβρη έχουμε δρόμο ακόμα μείνετε συντονισμένοι για ότι νέο ακουστεί / γραφτεί.

Από maximus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *